Over Mirjam 

Mijn naam is Mirjam, 31 jaar oud en het gezicht achter Hoedenatelier Beau Chapeau.

Allereerste hoed 
Ik was 13 jaar toen mijn moeder een hoedencursus volgde. Ze werd daar zo enthousiast van dat ze zelf hoedenblokken en materialen aanschafte en hoeden ging maken. Ik keek zijdelings toe en begon van de restjes mijn eigen creaties te maken. Toen mijn opa overleed maakte ik mijn allereerste, complete hoed voor mijn moeder die ze droeg op de begrafenis. Vanaf dat moment wist ik dat ik het kon en dat hoeden maken mijn passie is. 

Hoedenatelier Beau Chapeau
Eenmaal uit huis begon ik mijn eigen hoedenatelier naast mijn fulltime baan als Strategisch Inkoopadviseur bij een gemeente. In 2017 kreeg mijn atelier officieel de naam Hoedenatelier Beau Chapeau. De naam die ik al op mijn zolderkamertje in mijn ouderlijk huis bedacht had toen ik erachter kwam dat 'Beau Chapeau' in het Frans 'mooie hoed' betekent.

Huidig atelier
In 2020 verhuisde ik naar mijn huidige atelier met aangrenzende woning in de Kerkstraat in Alblasserdam. Dé perfecte plek voor een hoedenmaakster, die karakter en creativiteit uitstraalt en waar voorbijgangers nieuwsgierig mijn hoeden in de etalage kunnen bewonderen. 

Grote stap!
Eind 2022 besloot ik om na een burn-out mijn baan op te zeggen en me volledig te focussen op mijn grote passie: het maken van hoeden!
Iedere ochtend wanneer ik mijn atelier binnenstap en iedere avond wanneer ik de lichten weer uitdoe ben ik blij en dankbaar met die keuze. 
Het zorgt ervoor dat ik kan doen waar ik goed in ben en het geeft de ruimte om mij verder te ontwikkelen. Het is mijn missie om onderscheidende hoeden te maken die zowel de outfit als de klant versterken. Tegenwoordig weten dan ook veel mensen uit het hele land mijn atelier te vinden en maak ik bijzondere en unieke hoeden voor elke gelegenheid. 

Hoed met een verhaal
Het kunnen ontwerpen en maken van hoeden geeft mij ontzettend veel plezier en voldoening! Omdat een mooie, passende hoed écht een finishing touch is van een outfit en omdat ik zie hoe blij klanten zijn met de hoed die speciaal voor hen gemaakt is. Daarnaast laat ik mezelf zien in elke hoed die ik maak en het voelt voor mij dan ook heel bijzonder wanneer mensen mijn hoeden dragen. Iedere hoed verteld haar eigen verhaal. Over de samenstelling en oorsprong van de materialen, mijn maakproces als hoedenmaakster en over de drager van de hoed. Dat samen zorgt voor een persoonlijke hoed met een uniek verhaal! Wanneer die hoed uiteindelijk met veel plezier gedragen wordt is dat het grootste compliment wat ik als hoedenmaakster kan krijgen!

 

Ik maak graag een hoed speciaal voor jou! Neem contact met me op om een afspraak te maken.

 

Graag tot ziens in mijn Hoedenatelier Beau Chapeau