Werkwijze 

Bij Hoedenatelier Beau Chapeau kan je terecht voor allerlei soorten hoeden; dames,- heren- en bruidshoeden. De werkwijze is voor elke hoed globaal hetzelfde. Hieronder wordt de werkwijze stap voor stap toegelicht. 

 

Stap voor stap

Stap 1: Maak een afspraak

Hoedenatelier Beau Chapeau heeft geen standaard openingstijden maar werkt alleen op afspraak. Zou je graag een hoed willen laten maken, ben je benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn of heb je een hoed voorbij zien komen die je graag wil passen? Maak dan een afspraak! Ik ben per telefoon, app of mail te bereiken. 
Het is mogelijk om zowel overdag als in de avond een afspraak te maken. 

Stap 2: Bezoek aan Hoedenatelier Beau Chapeau

Tijdens je afspraak bij Hoedenatelier Beau Chapeau word je uiteraard ontvangen met koffie of thee! Wanneer je komt om een bruidshoed uit te kiezen of een hoed bij een speciale outfit dan is het aan te raden om een stofje mee te nemen of de outfit zelf. Op die manier kunnen we het beste de kleuren en modellen bepalen. 

Vervolgens nemen we de tijd om allerlei hoedenmodellen te passen. Op die manier kom je er vanzelf achter welk model het beste bij je gezichtsvorm en persoonlijkheid past. Ook is het handig om van tevoren al ideeën op te doen en die mee te nemen naar de afspraak. Op die manier krijg ik een beter beeld van wat je zoekt. 

De hoeden die je in mijn atelier kunt passen zijn vooral ter inspiratie die we kunnen gebruiken om jouw persoonlijke hoed samen te stellen. Wanneer al je wensen duidelijk zijn schrijf ik de bestelling op en kan ik voor je aan de slag!

PS Natuurlijk zijn ook moeders, vaders, zussen, vriendinnen of wie dan ook welkom dus neem ze gerust mee! 

Stap 3: Ik ga voor je aan de slag!

Wanneer je een hoed bestelt is de levertijd 3-5 weken. In het geval van een vaste datum zoals bijvoorbeeld een bruiloft, spreken we samen een datum af waarop je de hoed wil ophalen. Dit kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met een proefkapsel of een passessie van de (trouw)outfit. 

Na de bestelling ga ik voor je aan de slag. Wanneer ik aanvullende vragen heb en/of als de hoed bijna klaar is stuur ik foto's per app voor een laatste check. Vervolgens maak ik de hoed klaar en neem ik contact met je op voor het inplannen van een ophaaldatum. 

Stap 4: Tussentijds pasmoment (optioneel)

Let op, dit is optioneel en geen vaste werkwijze. Het kan zijn dat je naar aanleiding van de foto's die ik tussentijds stuur de hoed nog wil passen voordat ik hem definitief klaarmaak. Dan kunnen we nog een extra pasmoment inplannen.  

Stap 5: Ophalen van de hoed!

Het ophalen van de hoed is natuurlijk een leuk moment! Naar aanleiding van onze eerste afspraak ben ik voor je aan de slag gegaan met het maken van jouw persoonlijke hoed en bij het ophalen kan je het eindresultaat zien en passen. Eventuele laatste aanpassingen voor goed draagcomfort kan ik ter plekke doen en vervolgens krijg je de hoed in een mooie tas of hoedendoos mee naar huis. 

Vervolgens is het aan jou om de hoed met veel plezier te dragen! 

'Ik geniet van de eerste tot de laatste stap en de glimlach waarmee de klant de hoed draagt is voor mij het grootste compliment!'

- Mirjam van der Welle-