Prinsjesdaghoed voor VVD-kamerlid

Gepubliceerd op 19 september 2023 om 12:26

Een prinsjesdaghoed maken naar aanleiding van een ontwerpwedstrijd door kinderen. Hoe leuk is dat! 

In juni 2023 werd ik benaderd door Kinderopvangorganisatie ZON in Wateringen. Zij hadden in samenwerking met VVD- kamerlid Jacqueline van den Hil een ontwerpwedstrijd uitgeschreven onder de kinderen van de kinderopvanglocaties voor het ontwerpen van een hoed voor prinsjesdag. Uit alle inzendingen zou Jacqueline een winnend ontwerp kiezen waar ze vervolgens een echte hoed van wilde laten maken die te dragen zou zijn op Prinsjesdag 2023. Mij werd gevraagd of ik dat zag zitten en mijn antwoord was 'JA!' natuurlijk!

In augustus kreeg ik de winnende tekening doorgestuurd van Sofie van 5 jaar. Ik zag een gele cirkel, veel kleuren, hartjes aan de zijkant en bovenop en ik wist direct hoe ik de hoed wilde maken. Na het maken van een ontwerp voor de juiste maten, kleuren, materialen en verhoudingen ging in aan de slag. 

 

De basis van de hoed werd een gele, 'schotelhoed' van sinamay en daarop maakte ik zowel aan de onder- als bovenkant cirkels in verschillende kleuren sisalband. De rand werkte ik af met oranje sisalband waarin ik  de hartjes van oranje leer bevestigde. Onder de schotel maakte ik een klein dopje waarin ik de haarband bevestigde zodat hij goed zou blijven zitten. 

Op maandag 21 augustus 2023 was de dag van de onthuldiging en overhandiging van de prinsjesdaghoed in Wateringen bij Kinderopvang ZON. Alle deelnemertjes aan de ontwerpwedstrijd waren aanwezig waaronder ook winnende Sofie van 5 jaar met haar ouders. Sofie mocht de hoed als eerste zien en natuurlijk even passen. Ze vond de hoed precies geworden zoals ze hem getekend had. 

Vervolgens mocht Sofie de hoed overhandigen aan VVD- kamerlid Jacqueline van den Hil die de hoed met trots aan alle aanwezigen showde. Omdat Sofie winnares van de ontwerpwedstrijd was had ik voor haar als verrassing ook fascinator gemaakt die ze mee naar huis mocht nemen. Mooier kon het niet want Sofie bleek fan te zijn van haarbanden en straalde helemaal toen ze de fascinator opzette. 

Op Prinsjesdag 19 september 2023 was het zover een mocht Jacqueline van den Hil de hoed dragen in Den Haag. Het AD, PZC, Alblasserdamnieuws.nl en het kontakt plaatsten een leuk artikel in de krant over de totstandkoming van deze gave hoed en dat was natuurlijk wel de kroon op alles! 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.